Kristendemokraterne i verden
af Niels Arbøl

198,00 kr.

Prisen er inkl. moms og forsendelse i DK.

Der findes kristendemokratiske partier i mere end 50 lande verden over, også i de nordiske lande. Det er en af de største politiske bevægelser i Europa og Latinamerika. Alligevel er denne bevægelse ukendt for de fleste herhjemme.

Derfor er denne bog skrevet. Det er den første bog om kristendemokraterne, som er udgivet i Danmark og den første videnskabelige bog herom i Norden.

”Det er en fænomenal politisk viden, der her blændes op for, og det sker med velskrivende pen.”
(Randers Amtsavis)

”Bogen er opslagsværk og baggrundsviden på samme tid – og i øvrigt uden mage.”
(Kalundborg Folkeblad)

”Alle som er interesseret i kristen indsats i politik bør anskaffe sig denne bog.”
(Vårt land, norsk)

”En særdeles læseværdig og oplysende bog … Hvem i alverden havde troet, at kristendemokraterne som politiske partier er en verdensbevægelse?”
(Fyens Amtsavis)

”Det er en glimrende idé, Niels Arbøl har fået.”
(Berlingske Tidende)

”Jeg anbefaler bogen for alle fremtidsorienterede politikere.”
(Folkets Framtid, norsk)

”En komplet databank, ajourført, uundværlig for studerende, journalister, politikere, social- og kulturarbejdere. Den første af sin art i Italien.”
(Servizi per i set. Cattolici, italiensk udgave, 1991)

”Et dybt samtidsblik, meget nyttigt til at forstå, at en “tredje vej” mellem socialismen og liberalismen allerede eksisterer og har vist sig meget frugtbar.”
(Famiglia Cristiana, italiensk udgave af bogen, 1991)

”Det er næsten synd, at et ungt menneske skal bruge år af sit liv på en i Danmark så håbløs sag, men nu er forsøget altså gjort.”
(Niels Højlund i Weekendavisen)

”Är detta Kds’ nya bibel?”
(Kristdemokraten, svensk udgave af bogen, 1986)

”Bevægelsens egne tilhængere har her fået en nyttig bibel, dette være sagt uden ironi eller blasfemiske hensigter. Også andre, der er motiveret af ren og skær politisk interesse, vil let kunne få deres nysgerrighed tilfredsstillet med hensyn til det kristendemokratiske islæt i de forskellige landes politik og herigennem også få et overblik over den internationale bevægelses fælles eller almene træk.”
(Professor Ole Borre, Politica)

”En klassiker”
(Flemming Kofod-Svendsen i Idé Politik)

”Det var i og med Niels Arbøls bog: Kristendemokraterne i verden at den ideologiske udvikling tog fart og en bredere kristendemokratisk tænkning fik fæste i det svenske parti. Samstemmende beskriver de tre ledende kristendemokrater, vi har interviewet, Alf Svensson, Mats Odell og Ingvar Svensson, netop Arbøls bog som vigtig i denne proces.”
(Stefan Attefall og Göran Holmström, Kristdemokratisk Debatt, svensk udgave af bogen, 1986)

”Et vigtigt redskab til at fordybe den ideologiske indsigt i kristendemokratisk tænkning og skabe forståelse for de kontinentale kristendemokratiske partier udgjorde oversættelsen af Niels Arbøls bog “Kristendemokraterne i verden”, der udkom i 1986 på det partiejede Samhällsgemenskaps Förlags AB. Studiekredse blev afholdt omkring bogen. Med denne bog mener Ingvar Svensson, at der skete et “gennembrud” i kontakterne. De tanker og begreber, som Arbøl førte ind i det svenske kristendemokratiske parti gav en ’aha-oplevelse.’ Arbøl ’systematiserede tænkningen’, ifølge Svensson.
(Stefan Attefall og Göran Holmström, Kristdemokratisk Debatt, svensk udgave af bogen, 1986)

”Jeg er langtfra den eneste, som hævder, at med Arbøls bog, det nye kristendemokratiske partinavn og 1987 partiprogrammet blev der lagt afgørende byggestene på plads for at ruste partiet til de kommende valgfremgange.”
(Lennart Sacrédeus, Kristdemokratisk Debatt, svensk udgave af bogen, 1986)

Udgivet på Forlaget Kontrast 1984, 398 sider.

Ikke på lager

Niels ArbølNiels Arbøl

Forfatteren er født i 1951. Han er cand.scient. et art. i biologi og religion fra Københavns Universitet, hvortil kommer samfundsvidenskabelige studier 1981-1984. Han 33 års erfaring som lektor på gymnasium og HF. Han har udgivet adskillige bøger om biologi, religion og politik, hvoraf nogle er oversat til andre sprog, samt en erindringsbog om sin far.

Du kunne også være interesseret i...

Scroll to Top