Et liv som læge
af Anton Dorph-Petersen

168,00 kr.

Prisen er inkl. moms og forsendelse i DK.

Et liv som læge

”Etik og ærlighed har gennem hele Anton Dorph-Petersens liv og karriere som læge været omdrejningspunktet i hans virke. Han har elsket sit liv som læge og altid bestræbt sig på at gøre en forskel for sine patienter – med ærlighed og etisk optræden.

Bogen om hans liv og virke som læge er ikke kun en velskrevet biografi, den er også et personligt oplæg til en grundig og lødig debat om de etiske udfordringer i sundhedsvæsenet og de politiske prioriteringer af midler. Som Anton Dorph-Petersen skriver det til slut: Husk, at vi og vore sygehuse er til for patienternes og kun patienternes skyld. Husk at bruge vores penge med omtanke, så de rækker længst muligt.

Hans opfordring bør hurtigst muligt tages op, for den diskussion er afgørende nødvendig for fremtiden i det danske sundhedsvæsen.

Anton Dorph-Petersens bog bør læses af ansatte i sundhedsvæsenet såvel som politikere og lægfolk, der kun kan fatte tillid til en læge med så fine faglige og menneskelige egenskaber, som han har udvist og fortsat viser.”

(Vibeke Kruse, Vejle Amts Folkeblad, Jysk Fynske Medier)

237 sider.

Anton Dorph-Petersen

Anton Dorph-Petersen (1944-2023) blev student fra Niels Steensens Gymnasium i 1964. Han tog lægeeksamen i 1972, blev speciallæge i intern medicin i 1985 og speciallæge i kardiologi i 1990. Herefter fulgte reservelægestillinger på Bispebjerg Hospital og Dronning Ingrids Hospital, Nuuk, samt på hospitalerne i Esbjerg, Vejle og Odense. Slutstilling: Overlæge på medicinsk afdeling, Kolding Sygehus indtil 2012, hvorefter han blev pensioneret. Han arbejdede derefter fortsat som speciallægekonsulent ved Kolding Sygehus.

Du kunne også være interesseret i...

Scroll to Top