Thomas
af Poul Løvborg

168,00 kr.

Prisen er inkl. moms og forsendelse i DK.

En roman fra renæssancens Firenze

Thomas er den unge dansker, der ankommer til Firenze i slutningen af 1400-tallet. Hans møde med bodprædikanten Girolamo Savonarola udspringer af spørgsmålet om, hvorledes mennesker finder meningen med deres liv i en gærende og urolig tid fyldt med angst og usikkerhed.

Det er en tid ikke ulig vor egen – og hvor man let løber efter velklingende fraser og smarte moder.

I sidste ende er spørgsmålet dengang som nu: Kan man leve som menneske i en verden, der i sidste ende er produktet af menneskets egen vilje? Thomas finder svaret i sin mørkeste stund, hvor han står ganske nøgen over for tomheden og må se sig selv, som han er…

”Forfatteren bevæger sig sikkert på den tidshistoriske grund.”
(Kristeligt Dagblad)

”Et levende lille tidsbillede både af tidens gastronomi, dens filosofiske debatter og den politiske situation i Firenze i 1490’erne. God spændingsroman om en periode, der ikke er så meget beskrevet på dansk.”
(Katolsk Orientering)

161 sider.

Poul LøvborgPoul Løvborg

Poul Løvborg, f. 1951, har studeret filosofi, dansk, litteratur og historie. Han konverterede tidligt til katolicismen og underviser på en katolsk skole.

Efter et møde med florentineren Dante Alighieri i ungdommen har interessen for middelalderens og den tidlige nytids kulturhistorie været en gennemgående lidenskab og beskæftigelse.

Scroll to Top