Salmer til hver dag i året
af Knud Kappelgaard

198,00 kr.

Prisen er inkl. moms og forsendelse i DK.

Troens vandring på salmens tonestige

”Med denne bog tager Knud Kappelgaard os med på vandring gennem kirkeåret fra advent over jul og påske og pinse – frem til forventningen om Kristi komme for at gøre alle ting nye. Bogens salme-bønner rækker os til hver dag året rundt en buket af Kristus-troens rige blomsterflor. Forfatteren har plukket af de blomster, som gror i det afbillede af Edens Have, som den kristne menigheds gudstjeneste er.

Her banker den kristne tros hjerteslag til fordybelse og bøn, i digterisk formede bønner, der er dybt personlige, men ikke ”private”: Kristus som vort håb og vor styrke og vor frelse fra tvivlen – og fortvivlelsen – frygten og sorgen. Gennem alle bønnerne lyser Evangeliet. Det er oplevet tro og håb og kærlighed. Det er Kristus-tilbedelse. Det er Kristus-kærlighed.

Et stærkt og originalt billedsprog fra troens vandring på salmens tone-stige – tak og tilbedelse til Kristus ”Paradisets sanger”: Du Krist, syng mig ind i paradis, når tiden er udrunden.”
(biskop emer. Henrik Christiansen)

”Gennem lidelser, som den udenforstående kun vanskeligt fatter, har Knud kæmpet sig frem til en egen hjertevarm og blid afklarethed, som man nok sjældent møder nu om dage. En enkel, udogmatisk Kristus-tro, som er vundet i megen modgang, en modgang, som ikke længere opleves som modgang, fordi den har ført digteren frem til en indre forvandling, som alene består i dette, at nådens lys skinner på ham og bærer ham ”over alle kløfter”, som et af digtene hedder. Gid disse bønner for rigtig mange må blive til daglig manna, til honningkager i ørkenen.”
(sognepræst Erik Langkjær)

393 sider.

Knud KappelgaardKnud Kappelgaard

Forfatteren Knud Kappelgaard (1946-2016) var i en årrække ansat som lektor i dansk og fransk ved VUC Nordjylland i Aalborg. Han nåede at få 25 udgivelser bag sig, adskillige af dem på forlaget Queenswood.

Du kunne også være interesseret i...

Scroll to Top