Kirken der forener
af Niels Arbøl

198,00 kr.

Prisen er inkl. moms og forsendelse i DK.

Katolsk tro efter 500 år med protestantisme

Denne bog handler om den katolske kirke, der ifølge sit navn og sin selvforståelse er katholos, ’efter helheden’. Den er kirke for hele menneskeheden, hele mennesket og hele troen. Den er i ordets bogstavelige forstand holistisk. Den er kirken, der forener.

I 2017 markeredes 500 årsdagen for reformationen. Netop denne begivenhed er derfor også anledning til at give et katolsk svar og til at markere forskellen på katolsk og protestantisk kristendom, som forfatteren for eget ansvar gør i denne bog.

Samtidig er protestanter og katolikker fælles om meget i den kristne tro. At den katolske kirke er holistisk betyder, at den naturligvis også værdsætter de dele af kirken og troen, som findes uden for dens synlige rammer. Men den beklager fortsat den splittelse i Kristi jordiske legeme, som reformationen forårsagede.

Jesus siger: »Se, jeg gør alting nyt!« Har vi ikke i vores tid oplevet, at en mur, der adskilte i Europa i to dele, helt overraskende blev brudt ned? Altså ville vel også reformationens mure kunne blive nedrevet? Tør vi tro på, at hvad der er umuligt for mennesker, er muligt for Gud?

264 sider.

Niels ArbølNiels Arbøl

Niels H. K. Arbøl, f. 1951 i København. Lektor, cand.scient. et art. i biologi og religion. Gennem 33 år har han undervist som lektor på gymnasium og HF (VUC Aalborg). Han er forfatter til en række bøger inden for biologi, religion og samfundsfag, hvoraf flere er blevet oversat til andre sprog. Bogen ’Kirken, der forener’ fra 2017 er en opdateret udgave af ’Den lykkelige forening’ fra 1998, og som lægger mere vægt på det, der forener kirkerne, end på det der adskiller dem.

Du kunne også være interesseret i...

Scroll to Top