Politimand i et turbulent århundrede. Politimester Carsten Arbøl 1900-1971
af Niels Arbøl

225,00 kr.

Prisen er inkl. moms og forsendelse i DK.

Tiden, karrieren og mennesket bag

Carsten Arbøl blev født direkte ind i det 20. århundrede. For eftertiden vil dette århundrede blive husket som det mest turbulente i historien og uden tvivl det mest forfærdelige, målt i menneskelig lidelse, hvilket også påvirkede Danmark. Det var også en meget turbulent tid for det danske politi, hvor samarbejdet med befolkningen blev sat på prøve.

Arbøl blev respekteret for sin dygtighed og menneskelige holdning. Som politimand gjorde han en usædvanlig karriere. Han kom fra små kår og arbejdede sig op fra gadebetjent til nogle af de højeste poster inden for politiet både i København og provinsen.

Men hvem var han som menneske? Denne bog sætter fokus på Carsten Arbøl, hans tid og karriere, men også på mennesket bag uniformen. På denne måde bliver han relevant for enhver, der vil forstå et menneskes liv på baggrund af dets særlige vilkår og de mål, det søger.

220 sider.

Niels ArbølNiels Arbøl

Niels Arbøl, født 1951, er cand.scient. et art. i biologi og religion fra Københavns Universitet, og har 33 års erfaring som lektor på gymnasium og HF. Han har udgivet adskillige bøger om biologi, religion og politik, hvoraf nogle er oversat til andre sprog. Denne bog er en erindringsbog om hans far.

Scroll to Top