Frede Hansen: Moderne afrikansk kunst og design
90 sider, kr. 198,- incl. moms og forsendelse.
 

 

 

Frede Hansen

Født 1949, uddannet om lærer. Efter en række år som lærer på AOF, begyndte han i 2004 at arrangere afrikanske kunstudstillinger i Danmark. Det udviklede sig siden, så forfatteren i dag driver galleriet Glocal Art, og der er startet en forening, Foreningen Afro-Art.dk, der har til formål at promovere afrikansk kunst i Danmark og styrke de kulturelle bånd mellem Afrika og Danmark samt skabe forbindelser mellem danske og afrikanske kunstnere.

 

 På kunstrejse til Afrika

 

Denne bog om moderne afrikansk kunst er den første bog, der er skrevet om emnet på dansk.

 Gennem utallige besøg i Afrika og kontakter til afrikanske kunstnere har forfatteren fået et personligt forhold til afrikansk kunst. Bogen indeholder en teoretisk analyse af kunsten i Afrika, men den bærer også præg af kunstnerens personlige engagement.

 Læseren får ikke kun et indblik i afrikansk kunst, men kulturen i Afrika, som den har udviklet sig siden kolonialismens ophør.

 Bogen er rigt illustreret, og man kan nyde bogen uden at læse den – men det største udbytte får man naturligvis ved at læse teksterne og sammenholde dem med de afbildede kunstværker.