Stig G. Rasmussen: I solskyggen. En roman fra reformationstiden.
182 sider, kr. 148,- incl. moms og forsendelse.


 


Spændingsroman fra reformationstiden

 

Tiden er 1542. Den tidligere katolske præst Jacob vender tilbage til Danmark.

I mellemtiden er reformationen ført igennem og den lutherske lære gjort til landets religion.

 Næppe er han kommet tilbage, før han af en magtfuld herre bliver sendt ud på en eftersøgning af sin gamle lærer og mentor, Poul Helgesen.

Historien udvikler sig trin for trin om nogle afgørende uger i et menneskes liv.

Hele tiden konfronteres fortid og nutid, og samtidig afdækkes en historie om dobbeltspil og magtspil i reformationens kølvand.

Alt sammen leder det ubønhørligt frem mod det punkt, hvor Jacob må betale prisen, både for sine valg og for sine illusioner.
 

 

Stig G. Rasmussen, f. 1947, er mag.art. i historie fra Århus Universitet.

Han har undervist på Århus og Aalborg Universiteter 1972-83.

Efter teologisk eksamen var han sognepræst i Salling og i Vendsyssel 1983-2008, herefter foredrags- og skribentvirksomhed.

 

 

 Jytte Jensen: Fra kælder til kvist.
137 sider, kr. 98,- incl. moms og forsendelse. 

 

En fortælling om unge elskende

Romanen er en beretning fra et Danmark, der ikke ligger så langt tilbage endda.

Den er en fortælling om de to unge elskende: Bente og Rune og den kærlighed, som bliver deres. Og som både er jordisk, men også indeholder det himmelske … En kærlighed, der rækker ud over livet selv.

Og samtidig er bogen et forsøg på at sætte begreber som vellevned, dovenskab, misundelse og vrede under debat og vise deres relevans – for vores egen tid.

Har vi glemt, at der er noget, som hedder kardinaldyder?

 

Jytte Jensen er handelsuddannet og er desuden seminarieuddannet lærer.

Hun har haft gode år med såvel administrativt arbejde og som underviser i folkeskolen. Desuden har hun arbejdet frivilligt i ind- og udland.

Jytte Jensen har tidligere skrevet en række kronikker og artikler. I 2011 udsendte hun sin første roman: ”I morgen kan vi le”. Herefter fulgte flere romaner, en prædiken- og en novellesamling, og med denne syvende bog vender forfatteren tilbage til roman-genren.

 

 

 Jytte Jensen: Når mennesker mødes.
88 sider, kr. 128,- incl. moms og forsendelse. 


Mødet mellem mennesker

Mennesker, der er afsondret fra andre, kan have vanskeligt ved at udvikle sig. Det er i mødet mellem mennesker, vi lærer os selv at kende og derved får mulighed for at deltage i fællesskaber: privat, socialt og politisk. 

”Mennesket har ikke godt af at være alene”, sagde Gud til manden, hvorefter han skabte Eva. Det er der kommet sjov og fortvivlelse ud af, men også kærlighed.

Et særligt møde i dag handler om vestlige menneskers møde med den tredje verdens indbyggere. Det ser ud til, at de to parter mødes, men kun for en kort tid, uden at de standser op og får et virkeligt fællesskab med hinanden.

Og det ser ud til, at den tredje verdens kultur er på vej op, mens vores er på vej ned …

 

 Jytte Jensen: Fjenden
 233 sider, kr. 98,- incl. moms og forsendelse 


En roman om en kvindes udvikling

”Fjenden” er en udviklingsroman, der har baggrund i det danske samfunds gennemgribende forandring fra begyndelsen af 50’erne og frem. Vi følger et ægteskab, hvor parterne er præget af forskellige traditioner og livsholdninger. Det medfører næsten uovervindelige problemer og konflikter.

Efter mange prøvelser sker der imidlertid en modning, der sætter tingene i perspektiv.


 

 

 Jytte Jensen: Pletten
268 sider, kr. 98,- incl. moms og forsendelse 


En roman om at miste sin mor

Udover at være et tidsbillede af ungdom i 50’erne handler romanen om at miste.

Vi følger hovedpersonen Jette, der som 14-årig pludselig mister sin mor, og hvordan tabet får alvorlige følger for hendes udvikling. I puberteten søger hun efter identitet – og ikke mindst efter varme og kærlighed.

Til sidst møder hun mennesker, hun kan spejle sig i, og hendes liv tager en anden drejning.


 

 

 Jytte Jensen: Springet
203 sider, kr. 98,- incl. moms og forsendelse

 


Livet er livet værd

I sin nye roman finder bogens hovedperson omsider sit barn og dermed sig selv. Jytte Jensen berører dermed tema’et om at vende mentalt hjem, så livet kan få en harmonisk af`slutning – et tema, der er aktuelt for os alle.

Citat fra bogen:

At have klasse er at stå ved, hvad man er, og hvad man bliver til.

Hun havde selv valgt at lade andre forvalte sin vilje og stække sin frihged.

Således var det også hendes valg ikke at gøre andre til syndebukke for det, hun valgte, og det, hun ikke valgte fra.

Jette løftede hovedet.

Domkirkens spir rakte mod himlen…Solen så det.

Hun så det. Så, at også Jonas og Per så det. Og hun vidste, at hun var kommet hjem.

 

Bogen er nummer to fra forfatterens hånd.

Se også "I morgen må vi le" nedenfor. 
 

 

 Jytte Jensen: I morgen kan vi le
157 sider, kr. 128,- incl. moms og forsendelse


 


En roman fra besættelsestiden om pligt, skæbne og kærlighed

Bibbi er et ordentligt og pligtopfyldende menneske. Hun ser ud til at få en lovende karriere, men skæbnen kommer på tværs. Bibbis liv former sig på en måde, som ikke er i harmoni med hendes psyke, men omsider får hun fred.

 

Bogen fortæller indlevende kærlighedshistorien om en ung dansk kvinde og en deserteret tysk soldat.
En lille og letlæst bog med gode beskrivelser af lokalområdet og situationen på den tid.

Bibliotekernes lektøranmeldelser 

  

 

 Lars Oluf Larsen: Engle & safrandrømme
182 sider, kr. 148,- incl. moms og forsendelse


 


Mads på alvorlige prøvelser

Mads er nu blevet 17 år og går i 1. G, og endnu engang bliver han udsat for alvorlige prøvelser: Anna har en plan som udsætter deres kærlighedsliv for en alvorlig test, og han bliver udfordret musikalsk af skolens smukkeste pige. Da en af hans gamle kammerater bliver kørt ned af en flugtbilist, og det viser sig, at det muligvis har forbindelse med ulovlig prostitution, må Mads for første gang erkende, at han måske er nået derud, hvor han ikke kan bunde.

 

Velfortalt, troværdig og spændende fortsættelse af serien. Bogens dialoger er gode, og forfatteren formår at indfange teenageres tanker, følelser og sprog ... Måske er der flere bøger om Mads i vente. Der er al mulig grund til at anskaffe dette bind også.                                                        Bibliotekernes lektøranmeldelser


 

 

Lars Oluf Larsen er uddannet skuespiller og sanger og har medvirket i adskillige musicals og teaterstykker. Senest havde han en af hovedrollerne i musicalen ”Mamma Mia” i Tivolis koncertsal. Sideløbende med teater-, film- og TV opgaverne har han skrevet både musicals, børneopera og kirkemusik.

 ”Engle og safrandrømme” er den tredje roman i serien om Mads. De to første hedder henholdsvis ”Mælk og vilde blomster” og ”Løgn og forbudte følelser”.

 

 

                     

 

 


Lars Oluf Larsen: Løgn og forbudte følelser   
143 sider, kr. 148,- incl. moms og forsendelse


 


Teenage-kærlighed på prøve

16-årige Mads får atter brug for sine detektiv-evner, da Nørrebro-aktivisten Louise kræver hans hjælp til at finde sin lillebror. Det sætter det romantiske kæresteforhold til Anna på en ny prøve, men fremskynder også en udvikling, som Mads længe har set frem til…

Efter sin succes-debut med ”Mælk og vilde blomster” udsender Lars Oluf Larsen hermed efterfølgeren, der ligesom forgængeren kan læses som en uafhængig ungdomsroman. Hovedpersonerne involveres denne gang i et miljø af sociale spændinger og undertrykte følelser.

Bogen tager det bedste med fra voksne drenge- og pigebøger og appellerer til de unge, der er blevet lidt for trætte af drager og troldmænd.


 

 

 Lars Oluf Larsen: Mælk & vilde blomster.
145 sider, kr. 148,- incl. moms og forsendelse
Nu 3. oplag! (næsten udsolgt)

 


Er du træt af drager og troldmænd?

Så mød virkeligheden i denne fortættede spændingsroman, der indbefatter øde sommerhusveje, sorte Mercedes’er, forbytninger, dybfrysere og pistolskud.

En charmerende og spændende historie om tre unge mennesker, der kaster sig ud i et eventyr på liv og død. En af dem fordi han er forelsket, en anden fordi hun er jaloux, og den tredje fordi hun vil finde sin identitet.

En ungdomsroman, der tager det bedste med fra voksne drenge- og pigebøger, og som er for dem, der er blevet lidt trætte af drager og troldmænd.

 
”Ungdomsroman, der er ligesom jordbærmilkshakes – det smager så godt, at man bare vil have mere”

Fyens Stiftstidende


Romanens spændingsplot fungerer fint i sammenhæng med portrættet af de unge og deres miljø. En sjov og underholdende beskrivelse af de unges liv med hinande og deres spirende forelskelse og begyndende seksualitet.

Bibliotekernes lektøranmeldelser


 


 

 

 Britta Lund Nielsen: Emilia
244 sider, kr. 98,- incl. moms og forsendelse

 


Drømmen om New Zealand

Emilia vil væk, så langt væk, at hendes mand ikke kan finde hende igen. Hun har planlagt det nøje, har sparet penge op på en hemmelig konto, har nummeret til taxa i hovedet og henter kufferten frem under sengen …

Alligevel mislykkes det. Den charmerende indkøbschef, hun har været gift med i så mange år, er ikke den mand, omverdenen tror. Kun Emilia ved det, men for børnenes skyld holdt hun ud.

I Britta Lund Nielsens nye roman følger vi en desperat og kuet kvindes forsøg på at begynde forfra i sit liv. Med en hemmelighed fra fortiden gemt dybt inde kæmper hun sig fri, og undervejs møder vi hendes familie, døtrene Elsebeth og Line, forældrene i Vendsyssel, den gode onkel Frederik og en hjælpsom landmand, men også en mystisk hotelvært …

Skal det lykkes Emilia at komme ud af fortidens lænker og realisere sin ungdoms drøm?

 Britta Lund Nielsen havde mange forskellige jobs, inden hun blev journalist. I en årrække arbejdede hun på Jyllands-Posten. Hun bor i dag i Sverige. Britta Lund Nielsen har tidligere udgivet enkelte noveller samt debutromanen Blomsterpigen (2012).

 

 

 Britta Lund Nielsen: Blomsterpigen
525 sider, kr. 149,- incl. moms og forsendelse


 


Mellem tragedie og blomstrende lykke

Repræsentanten Klaus bliver fascineret af en festlig pige, der en sommerdag valser ind i byen med blomsterhat og fejende klæder. Blomsterpigen Anita er en umiddelbar pige, der ærligt vil begynde forfra i Jylland og glemme sin tunge ballast af oplevelser i barndommen og sorg over at have mistet sin eneste ven. Men næste gang han ser hende, er det hele væk. Noget tragisk er sket, og hun begynder en nedtur, der ender på landevejen, helt nede i skidtet.
Men Klaus samler hende op, og en lang rejse mod en tryggere tilværelse begynder.
De er ikke onde, de er ikke helte, de er mennesker på godt og ondt, den følsomme Anita selv, forældrene i Sorø, tømreren Torben, der vil give hende al den luksus, hun føler sig fremmed i, repræsentanten Klaus, der bare elsker hende som hun er. Også arbejdsgiveren, den statelige blomsterhandler i Grenå, er et varmt og ægte menneske, ligesom Torbens mor i betonbyggeriet i Århus og fiskeren Franz i Hvide Sande.
 

Alle er de med til at forme tilværelsen for Anita, som til syvende og sidst er den eneste, der kan tage beslutning for sit liv. Hvilket hun også gør til sidst, overraskende i situationen, men i klar overensstemmelse med den pige, hun er. 

 

 Peer L. Aarestrup:Asfaltblomstens duft
225 s., kr. 198,- incl. moms og forsendelse
Bogen er udsolgt, men fås som MP3-lydbog kr. 98,- incl. moms

 


En stærk roman

Debutforfatteren Peer Louis Aarestrup er efterkrigstidsbarn og har selv mærket sårene fra besættelsestiden.

Han er optaget af virkeligheden og dens mange sider og lader alt stå åbent for læseren. Forudindtagede meninger forkaster han, og han går med sympati i lag med de mennesker, som samfundet vender ryggen.

Aarestrup bruger både brede og tynde pensler i sine portrætter af en familie under Anden Verdenskrig, og hans metaforer skærer sig ind under huden på såvel hovedpersonerne som læseren.

Historien rækker over fortiden ind i nutiden og når såvel den modne som den unge læser med sit dramatiske budskab.

Har man læst denne stærke roman, er man ikke den samme som før.

 

 

Aarestrup er velskrivende og giver en overbevisende skildring af tiden før og under Anden Verdenskrig, dog først og fremmest besættelsestiden.

                                                                                   Claus Grymer, Kristeligt Dagblad

”Romanen er udmærket skrevet, men hvis man skal fremhæve en lille svaghed er det, at den er på kun 225 sider.”

Bibliotekernes lektørudtalelse

Asfaltblomstens duft er en ny dansk roman om 2. verdenskrig, en debutroman og en spændende én af slagsen. Forfatteren er tiptipoldebarn af digteren Emil Aarestrup, og det ser ud som om, den poetiske åre er nedarvet til tiptipoldebarnet og nu kommer til udtryk i romanform.”

Udfordringen


 

 
Peer Louis Aarestrup (f. 1946 i København). Uddannet i statskundskab og psykologi fra Københavns Universitet. Han har ledet forskellige behandlingsinstitutioner og arbejdet indgående med rådgivning, formidling og undervisning. Gennem årene har han skrevet en række noveller. ”Asfaltblomstens duft” er hans første roman.

 

 

 Peer Louis Aarestrup: Diamantpigen
256 sider, kr. 198,- incl. moms og forsendelse

 


Slægtsdramaet om den dansk-tyske familie fortsætter

Diamantpigen er anden del af slægtsromanen ”Asfaltblomstens duft”, der fortæller om den dansk-tyske familie Hakens dramatiske liv gennem det 20. århundrede. Bogen kan også læses uafhængigt af den første del.

Datteren Cæcilie føder sit barn i 1945 i Danmark under voldsomme omstændigheder og trækker sig angstfyldt ind i sig selv. Sammen med moderen Gertrud og broderen Thomas kæmper familien med efterkrigstidens hetz på grund af deres holdninger til den tyske besættelse af Danmark.

De tyske flygtningeproblemer efter krigen indfanges præcist i romanen. Det er ikke kun en af de største udfordringer, landet står i, men bliver også en udfordring for familien Haken.

Tiden herefter vender op og ned på det danske samfund. Vi oplever et årti, hvor der hersker relativ ro i det lille kongerige, mens stormene raser uden for grænserne under atomkrigens trussel.

Stemningsmættet fortsat historie om familien Haken, som knytter tråde og blodige spor tilbage i tiden og afrunder 1. dels uafklarede familiehemmeligheder. Romanen giver et nuanceret billede af krigs- og efterkrigstidens Danmark.

                                                                                         Bibliotekernes lektøranmeldelser

Jeg er meget fascineret af den yderst poetiske fortællestil i en så dramatisk roman. Flot, flot skrevet. Jeg var begejstret for ”Asfaltblomstens duft”, men er endnu mere begejstret for fortsættelsen ”Diamantpigen”, som er en mere helstøbt roman end debutromanen. Forhåbentlig kommer der flere romaner fra Peer Louis Aarestrup – og gerne en fortsættelse af denne slægtsroman, hvor vi følger Vreden – Emil – frem mod vor tid. Den næste roman kunne blive en flot udviklingsroman, hvor vi kommer tæt på Emils voksenliv.

                                                                                           Bjarne Nederby-Jessen, Udfordringen

"Diamantpigen” af Peer Louis Aarestrup er – blandt det meget, den også er – først og fremmest en kristen roman. Tilgivelse og forsoning skaber nyt liv, også hvor intet mere synes at kunne gro. Det er det bærende budskab i den dramatiske og komplekse historie, som Peer Louis Aarestrup ruller op i sin store slægtsroman.”

                                                                                                         Claus Grymer, Kristeligt Dagblad

Peer Aarestrup har begået et scoop af en bog, hvor han mesterligt under bogens fremmarch, støt og roligt breder den stemning af skyldsbevidsthed og indbyrdes mistænksomhed i personerne, der stammer fra krigstidens obskure forhold mennesker imellem. Men sandheden om mange agerende menneskers adfærd og identitet var - og er, når vi handler! - ikke altid ligetil. Derfor peger bogen stærkt på nødvendigheden af et opgør, ikke med knive og geværer, men med de bare hænder - bønnens foldede hænder. 

Historien, den enkeltes, men også den enkelte set som en del af en nation og en tidsperiode, er med til at give mennesket identitet, når det heri får mulighed for at spejle sig i historiens fortid og fremtid.

Erik Linow

 

 

 
Peer Louis Aarestrup: Den niende bro
306 sider, kr. 198,- incl. moms og forsendelse


 


En overbevisende og tankevækkende historie

I romanen Den niende Bro møder vi studenten Emil i begyndelsen af 1960’erne. Han er tredje generation af slægten Haken, hvis skæbne blev bundet til det 20. århundredes Europa. Slægten troede på en strålende fremtid, men faldt, da lyset slukkedes over kontinentet.

Romanen er en selvstændig del af trilogien, der indledtes med ”Asfaltblomstens duft” og blev efterfulgt af ”Diamantblomsten”. Det er et stort univers, som forfatteren inviterer os ind i, og som man kommer til at holde af. Han sætter ord i bevægelse på så overbevisende en måde, at læseren næsten kan røre personerne og mærke deres tid. Den niende Bro er en overraskende, tankevækkende og dybt engageret historie.

Som bekendt skal man gemme det bedste til sidst. Det tror jeg faktisk, at forfatteren har gjort med sin sidste bog … Den niende Bro er en så intens fortælling.

Arne Mariager, Vejle Amts Folkeblad

Et brag af en roman. Det er digtekunst, det her.

Bjarne Nederby Jessen, Udfordringen

En stort anlagt fortælling. Det er også en gribende historie for alle.                                                                                 

                Klaus Lindholm, Ugeavisen, Vejle

Romanen handler om Emil og hans forsøg på at finde sig selv, og der er både spænding og eventyr, alvor og dyb kærlighed i den.                                                                                                             Lisbeth Rütz, Katolsk Orientering

 

 Asta Nicolaisen: En mors blinde øje.
189 sider, kr. 159 ,- incl. moms og forsendelse


 


Asta Nicolajsens første roman

Asta Nicolaisen udsender hermed sin første roman. Handlingen foregår på en unikke ø Bornholm, hvor havet slår mod de stejle kyster – isoleret, på samme tid uendelig smuk og uendelig barsk. Hovedpersonen er en kvinde, stærk , ubøjelig, med en retfærdighedssans, der bliver en besættelse, blandet med kærlighed.

Asta Nicolaisen startede sin forfatter-karriere som 82-årig med ”Pigen fra øen” (1998), en hyldest til fødeøen Bornholm, hvor alle vokser op tæt på hinanden, fattige, men med en stærk religiøs overbevisning, og hvor krigen til sidst kommer tæt på. Bogen er nu trykt i tre oplag. I ”Stenhuggerens datter” (1999, nu udsolgt) følger vi hendes personlige udvikling og arbejdsomme liv, der kommer på kant med familielykken, i Vendsyssel, hvortil hun og familien flytter. Og i ”Gyldne spiraler” (2002) skildrer Asta Nicolaisen fortidens personer og begivenheder, der ligesom er vævet sammen i spiraler til et mønster.


 

 
Asta Nicolaisen

Forfatteren, som nu har passeret de 91 år, har en stor læserskare og er kendt fra aviser og TV, ligesom hun stadig er en efterspurgt foredragsholder på Bornholm. Hun påbegyndte sin forfatterkarriere med de selvbiografiske værker: ”Pigen fra øen” (1998) og ”Stenhuggerens datter” (1999) og ”Gyldne spiraler” (2002).- De to første er nu udsolgt efter at have været trykt i flere oplag. I 2006 udsendte Asta Nicolaisen sin første roman: ”En mors blinde øje”, der nærmest blev revet væk. Hendes store læserkreds omfatter især kvinder i alle aldre.

Om hendes forrige bøger skrev pressen blandt andet:

 ”Succes til 82-årig forfatter” (Jyllands-Posten)

”Asta Nicolaisen er en gudsbenådet fortæller.” (Kristeligt Dagblad).

 

 

                  

 

 Asta Nicolaisen: Drengen Johannes.   327 sider, kr. 128,- incl. moms og forsendelse

 


Et liv med smerte og lykke

Bogen er en fortsættelse af Asta Nicolaisens første roman: ”En mors blinde øje”, men de to kan sagtens læses uafhængigt af hinanden.

En ufattelig sorg rammer Johannes, da han oplever, at hans mor er forsvundet. Samtidig rammes hans elskede Tora af en svær sygdom. Johannes’ liv bliver mærket af en sort skygge, en fortvivlelse i alt hvad han foretager sig. Han oplever også stor lykke, men der kommer en slange i paradiset. Slutningen på Johannes’ liv overlades til læsernes bedømmelse. 

 

 Elke Hellwig: Maria Cora. Hendes sjæl fandt ingen ro
31 sider, kr. 98,- incl. moms og forsendelse

 


En ung pige med drømme

Historien udspiller sig i Lønstrup og især i og omkring Mårup Kirke. Maria Cora er en ung kvinde med mange talenter og mange drømme. Alt for tidligt må hun tage afsked med livet – men hendes sjæl finder ingen ro.  Hun ønsker at vende tilbage til de levendes rige, for der er nogle ting, der skal gøres, før hun endelig kan tage afsked, og før hun endelig kan finde fred. Det umulige går i opfyldelse. Der er nogen, der kan hjælpe hende!

 Maria Cora har drømme, som alle unge piger har det, om deres fremtid, og om at udrette noget i livet, finde sit kald, sin opgave, være til glæde for andre, mens tid endnu er. I den forstand har bogen også et klart budskab til læseren af i dag.

  

 
Elke Hellwig er født 1947 i Marburg i Tyskland. Hun har skrevet adskillige historier i sit hjemland. Sammen med sin mand er hun en flittig feriegæst i Nordjylland. Bogen må således også ses som en kærlighedserklæring til Lønstrup og til Mårup Kirke.

 

  

 

 Poul Løvborg: Thomas
161 sider, Kr. 168.- incl. moms og forsendelse

 


En roman fra renæssancens Firenze

Thomas er den unge dansker, der ankommer til Firenze i slutningen af 1400-tallet. Hans møde med bodprædikanten Girolamo Savonarola udspringer af spørgsmålet om, hvorledes mennesker finder meningen med deres liv i en gærende og urolig tid fyldt med angst og usikkerhed.

Det er en tid ikke ulig vor egen – og hvor man let løber efter velklingende fraser og smarte moder. 

I sidste ende er spørgsmålet dengang som nu: Kan man leve som menneske i en verden, der i sidste ende er produktet af menneskets egen vilje? Thomas finder svaret i sin mørkeste stund, hvor han står ganske nøgen over for tomheden og må se sig selv, som han er…

"Forfatteren bevæger sig sikkert på den tidshistoriske grund."

Kristeligt Dagblad

"Et levende lille tidsbillede både af tidens gastronomi, dens filosofiske debatter og den politiske situation i Firenze i 1490’erne. God spændingslæsning om en periode, der ikke er så meget beskrevet på dansk."

Katolsk Orientering

  

Poul Løvborg

Poul Løvborg, f. 1951, har studeret filosofi, dansk, litteratur og historie. Han konverterede tidligt til katolicismen og underviser på en katolsk skole. 

Efter et møde med florentineren Dante Alighieri i ungdommen har interessen for middelalderens og den tidlige nytids kulturhistorie været en gennemgående lidenskab og beskæftigelse.

 

          

 

 Birthe Juul: Collage
114 sider, kr. 98,- incl. moms og forsendelse

 


Collager fra et liv

Forfatteren har i denne lille bog samlet digte og tekststykker, der er inspireret af et langt liv. Læseren inviteres med på rejsen og til at tænke over betydningen af drømme, barndommen, sorg og tab, relationer til andre, naturen og historien. Der er medtaget enkelte korte noveller, der handler om menneskeskæbner. 

 
Birthe Juul er født i 1930. Hun har været sproglærer og undervist i engelsk og i dansk for udlændinge. Hun er mor til tre børn og bedstemor til fem børn samt oldemor. Birthe Juul har tidligere udgivet digte samt en børnebog.

 

           

 

 Poul Henckel: Finn, John og Gregers. En familiesaga i tre dele.
270 sider, kr. 198,- incl. moms og forsendelse


 


En dansk familiekrønike

Vi er i Danmark i 50’erne og op til vor tid. Og vi følger familierne og generationerne med de tre hovedpersoner gennem deres lykkelige og triste stunder. Med store livsspørgsmål og daglige pligter. Tro, tillid, venskab og kærlighed fra en tid hvor et ord er et ord. Hvor spejderånd og kostskoleliv giver grobund for at blive gentleman i dets rigtige mening. Hvor familien med største selvfølgelighed omfatter sammenbragte børn. Hvor der ikke lades tvivl om, hvad det vil sige at være far, mor, søn og datter, og man altid på ny får chancen for at begå sig i livet.

"Generations-krønike om sammenbragte børn og at ville faderrollen med den rette spejderånd ud fra en traditionel kristen synsvinkel. En interessant historie ikke aktuelt tit fortalt ud fra netop dén synsvinkel."

Bibliotekernes lektøranmeldelse


 

Skolemand og forfatter

Poul Henckel er født i 1936 i Sønderjylland, men har siden været over det meste af Danmark. Han er oprindelig boghandleruddannet. Siden kom han gennem sit spejderarbejde til Stenhus Kostskole i Holbæk som kostskoleinspektør.

 Derefter blev han ansat på et psykiatrisk plejehjem og på forskellige skoler. De sidste 20 år af hans aktive erhvervsliv var Poul Henckel ansat på Voksen Uddannelses Center Aalborg som viceforstander, hvor han også underviste i mange forskellige fag, blandt andet dansk.

 Poul Henckel har et omfattende forfatterskab bag sig, hvilket fremgår af hans hjemmeside: www.EbogHenckel.dk, hvor flere af hans manuskripter er offentliggjort. I 2007 udsendte han sin første egentlige bog: Finn, John og Gregers, en familiesaga, og den følges nu op af ”Tvillinge-historier.”       

 

 

              

 

 Poul Henckel: Tvillingehistorier.   
187 sider, kr. 159,- incl. moms og forsendelse

 


To historier om tvillinger

I bogen er samlet to forskellige historier om tvillinger. Begge historier handler om et par enæggede tvillingedrenge. Det er tvillinger, som bliver forvekslet med hinanden, og som også bliver forenet i et særligt broderskab. Det er tvillinger, som bliver forbyttet på hospitalet, eller som bliver forelsket i den samme pige – alle de situationer som man nu kan komme ud i som tvilling. Den særlige solidaritet mellem tvillingerne kommer også til at omfatte alle personerne i familien, hvad enten de er ægte eller sammenbragte familiemedlemmer.

I ”Hvordan glemmer man…” har den ene tvilling haft en ulykkelig livshistorie, som hans bror hjælper ham til at glemme ved at give ham gode oplevelser med familie og venner. I ”Hvad vi DU så gøre ved det?” konfronterer faderen den ene af drengene, som føler sig ensom, med dette eksistentielle spørgsmål. Senere bliver det drengens tur til at stille samme spørgsmål til faderen, for således gennem ansvaret og handlingen at finde tilbage til livet.