Birthe Ebdrup: To årtier. 30 sider, kr. 68,- incl. moms og forsendelse
 

 

Enkle digte om det skrøbelige liv

I to årtier har Birthe Ebdrup oplevet livet på godt og ondt.

Hendes enkle og stærke digte er skrevet ud af en mors oplevelser af kærlighed og sorg.

Hun skriver om sit eget liv, og hvad hun har gennemgået i årenes løb, såsom svigtet kærlighed, naturen, familien og en mors værste mareridt - det at miste et barn.

Digte om livet er ofte lige så inspirerende som belærende og minder os om, hvorfor vi er i live. De får os til at reflektere over vores eksistens.
 

 

Birthe Ebdrup

 

 

 

 

 


 


Anton Dorph-Petersen: Et liv som læge. 237 sider, kr. 245,- incl. moms og forsendelse
 

 

Et liv som læge

”Etik og ærlighed har gennem hele Anton Dorph-Petersens liv og karriere som læge været omdrejningspunktet i hans virke. Han har elsket sit liv som læge og altid bestræbt sig på at gøre en forskel for sine patienter – med ærlighed og etisk optræden.

Bogen om hans liv og virke som læge er ikke kun en velskrevet biografi, den er også et personligt oplæg til en grundig og lødig debat om de etiske udfordringer i sundhedsvæsenet og de politiske prioriteringer af midler. Som Anton Dorph-Petersen skriver det til slut: Husk, at vi og vore sygehuse er til for patienternes og kun patienternes skyld. Husk at bruge vores penge med omtanke, så de rækker længst muligt.

Hans opfordring bør hurtigst muligt tages op, for den diskussion er afgørende nødvendig for fremtiden i det danske sundhedsvæsen.

Anton Dorph-Petersens bog bør læses af ansatte i sundhedsvæsenet såvel som politikere og lægfolk, der kun kan fatte tillid til en læge med så fine faglige og menneskelige egenskaber, som han har udvist og fortsat viser.”

Vibeke Kruse, Vejle Amts Folkeblad, Jysk Fynske Medier

 

 

 

 

 

Anton Dorph-Petersen,

f. 1944 i København. Student fra Niels Steensens Gymnasium, 1964. Lægeembedseksamen, 1972. Speciallæge i intern medicin, 1985. Speciallæge i cardiologi, 1990. Reservelægestillinger på Bispebjerg Hospital og Dronning Ingrids Hospital, Nuuk samt hospitalerne i Esbjerg, Vejle og Odense. Slutstilling: Overlæge på medicinsk afdeling, Kolding Sygehus indtil 2012, hvorefter han blev pensioneret. Han arbejderfortsat som specialllgekonsulent ved Kolding Sygehus.

 

 


 

 

 
 

Krista Louise Jørgensen: Alle disse mennesker.
78 sider, kr. 98,- incl. moms og forsendelse
 

 

Alle disse mennesker

”Alle disse mennesker” er korte fortællestykker om mennesker, der har passeret forbi i forfatteren Krista Louise Jørgensens liv. Det er nære relationer, men også fjerne relationer, hvor hun har standset op og mødt mennesker i livet her og nu, og hverken før eller siden.

Det er ikke lige meget, hvordan vi lever vort liv. Et enkelt smil kan gøre underværker.

Du træder frem
af den navnløse flok
vi mødes
med glæde

Tanker går tilbage
ad trådte stier
i et langt livs
landskab

”Alle disse mennesker” er forfatterens 17. udgivelse.

 

 

 

 Krista Louise Jørgensen,

f. 1928, er statsautoriseret barneplejerske. Mor til tre børn og med syv børnebørn.  Forfatteren debuterede i 1982 med digtsamlingen ”Et barn til låns”. Senere er udgivet en række digtsamlinger, romaner og børnebøger.

 

 

 

 

 


 

 


Niels Arbøl: Kirken, der forener. Katolsk tro efter 500 år med protestantisme.
264 sider, kr. 248,- incl. moms og forsendelse
 

 

Katolsk tro efter 500 år med protestantisme

Denne bog handler om den katolske kirke, der ifølge sit navn og sin selvforståelse er katholos, ’efter helheden’. Den er kirke for hele menneskeheden, hele mennesket og hele troen. Den er i ordets bogstavelige forstand holistisk. Den er kirken, der forener.

I 2017 markeres 500 årsdagen for reformationen. Netop denne begivenhed er derfor også anledning til at give et katolsk svar og til at markere forskellen på katolsk og protestantisk kristendom, som forfatteren for eget ansvar gør i denne bog.

Samtidig er protestanter og katolikker fælles om meget i den kristne tro. At den katolske kirke er holistisk betyder, at den naturligvis også værdsætter de dele af kirken og troen, som findes uden for dens synlige rammer. Men den beklager fortsat den splittelse i Kristi jordiske legeme, som reformationen forårsagede.

Jesus siger: »Se, jeg gør alting nyt!« Har vi ikke i vores tid oplevet, at en mur, der adskilte i Europa i to dele, helt overraskende blev brudt ned? Altså ville vel også reformationens mure kunne blive nedrevet? Tør vi tro på, at hvad der er umuligt for mennesker, er muligt for Gud?

 

 

 

 Niels Arbøl
,

f. 1951 i   København. Lektor, cand.scient. et art. i biologi og religion. Siden 1987 har han undervist i gymnasium og på HF (VUC, Aalborg). Han er forfatter til en række bøger inden for biologi, samfundsvidenskab og religion, hvoraf flere er blevet oversat til andre sprog.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Kristian Kristensen: I kirken eller på kroen? 100 sider, kr. 148,- incl. moms og forsendelse
En kristen hjælpe- og inspirationsbog

 

 

 

 

 

 

 

En bog, der kan være starten på et nyt liv

”Hellere søgte han kroen end kirken”, skrev H. C. Andersen i en fortælling om en menneskeskæbne. Alkohol har gennem tiden trukket mange mennesker ned i uføre og destuktion.

Men der er et håb og en vej ud for alle.

I denne bog fortæller forfatteren Kristian Kristiansen åbent, ærligt, indfølt og skarpt med et humoristisk islæt om sin vej ud af mange års alkoholforbrug. Der er bidrag fra kulturhistorien med en række forfattere samt fra kirkerne og de store verdensreligioner. Denne bog er en del af løsningen. Den kan være starten på et nyt liv – for dig. Og en hjælp til at fastholde det.
 

Kristian Kristensen

Forfatteren, f. 1953, har tidligere udgivet en række kulturhistoriske bøger, bl.a. ”Lademanns Mytologi leksikon”, ”Danske ordsprog”, og ”Den store danske gådebog.”

Hans nye bog giver håb, inspiration og eftertanke til alle, der har oplevet at se sig fanget af flaskens fælder. Som ordsproget siger: Først tog manden en drink, til sidst tog drinken manden.
 

 

 

  

 


Asta Nicolaisen: Pigen fra øen, 87 sider,  NU 4. oplag!
kr. 128,- incl. moms og forsendelse
 

 

asta.jpg (24271 bytes)

 

En varm og gribende beretning om et menneskes opvækst i fattigdom og krigshandlinger, men med en ukuelig vilje og en fast gudstro. Og med stor kærlighed til sin fødeø Bornholm - "Perlen i Danmarks rige".

 

 

 

"Succes til 82-årig forfatter."
Jyllands-Posten

 

"Asta Nicolaisen er en gudsbenådet fortæller."

Kristeligt Dagblad

"Hjørrings nye forfatter er ikke bange for at skrive en ærlig bog om sit liv."

 

Nordjysk Stiftstidende

 

 

 

 


Asta Nicolaisen

Asta Nicolaisen er født i 1917. Hun voksede op i et stenhuggermiljø på Bornholm, der var så fattigt, at vi har svært ved at tro, at dette foregik for blot en menneskelader siden. Som uddannet fotograf leverede hun enestående billedmateriale af krigshandlingerne på Bornholm.

Asta Nicolaisen debuterede med denne bog i 1998, hvorefter fulgte en række andre bøger, der tilsammen har gjort hende til en kendt forfatter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jytte Jensen: Dage & nætter.

56 sider, kr. 98,- incl. moms og forsendelse.

 

 

 

En digtsamling om livets dybder

 

Tid og evighed, liv og død, eksistens og mening, Gud og mennesket, jeg'et og næsten, bro mellem mennesker, engagementet, at kaste sig ud i livet - alle er temaer i Jytte Jensens digte. Det er den første digtsamling, som den fynske forfatterinde har udgivet.

Digtene er udvalgt af vennen Kristian Kristiansen.

 

 

 

 

Jytte Jensen er handelsuddannet og er desuden seminarieuddannet lærer.

Hun har haft gode år med såvel administrativt arbejde og som underviser i folkeskolen. Desuden har hun arbejdet frivilligt i ind- og udland.

Jytte Jensen har tidligere skrevet en række kronikker og artikler. I 2011 udsendte hun sin første roman: ”I morgen kan vi le”. Herefter fulgte flere romaner og en prædikensamling.

 

Poul Henckel: På vej mod livets aften

50 sider, kr. 98,- incl. moms og forsendelse

Digte med livserfaring

Det er en livserfaren mand, der udsender denne digtsamling, præget som den er af god iagttagelsesevne for menneskelige relationer og kloge betragtninger gennem et langt liv.

Om ungdom og alderdom, tillid, angst, taknemlighed og venlighed, om kærlighedens betydning, alt sammen indrammet af de skiftende årstider.

 

 

 

 

 

 

Poul Henckel, f. 1936 er tidligere underviser og viceforstander på VUC. Han har tidligere udsendt familiekrøniken ”Finn, John og Gregers”, bogen ”Tvillinge-historier” med to historier om énæggede tvillinger, samt en debatbog "Videnskabens gidsler".

 

 

 Stig G. Rasmussen: I solskyggen. En roman fra reformationstiden.

182 sider, kr. 180,- incl. moms og forsendelse.


 

 

Spændingsroman fra reformationstiden

 

Tiden er 1542. Den tidligere katolske præst Jacob vender tilbage til Danmark.

I mellemtiden er reformationen ført igennem og den lutherske lære gjort til landets religion.

 Næppe er han kommet tilbage, før han af en magtfuld herre bliver sendt ud på en eftersøgning af sin gamle lærer og mentor, Poul Helgesen.

Historien udvikler sig trin for trin om nogle afgørende uger i et menneskes liv.

Hele tiden konfronteres fortid og nutid, og samtidig afdækkes en historie om dobbeltspil og magtspil i reformationens kølvand.

Alt sammen leder det ubønhørligt frem mod det punkt, hvor Jacob må betale prisen, både for sine valg og for sine illusioner.
 

   

 

Stig G. Rasmussen, f. 1947, er mag.art. i historie fra Århus Universitet.

Han har undervist på Århus og Aalborg Universiteter 1972-83.

Efter teologisk eksamen var han sognepræst i Salling og i Vendsyssel 1983-2008, herefter foredrags- og skribentvirksomhed.

 

 
               

 

     
         

     

 

 

 

   

Niels Arbøl: Mor er den bedste i verden - hvorfor vil kvinder så ikke længere være mødre?

416 sider,  198,- incl. moms og forsendelse.

 

Moderskab til debat

 

”Mor er den bedste i verden” hed det i den gamle sang.  

For ikke længe siden var det en selvfølge, at kvinder fik børn, at de fik dem som unge, og at mødre selv tog sig af børnene, når de var mindre. Og de blev belønnet med deres børns uforbeholdne kærlighed til dem.

I dagens Danmark og andre lande ser billedet anderledes ud:

 - Fødselstallet er faldet drastisk
   gennem årene

Kvinder udsætter fødsler, til de
  er biologisk halvgamle

- Mange kvinder får kun et
  enkelt barn

- Eller de fravælger børn helt

- Sex er blevet til sjov, 
   reagensglasbørn vinder frem

- Uønskede børn sorteres fra

- Mødrene er blevet stressede

Børn og unge er blevet         
   stresse

Hvad er der sket med kvinderne, samfundet og kulturen?  

Er mor stadig den bedste i verden?  

Ja, og læs hvorfor! 

Bogen er en ny, forkortet og populariseret udgave af ”Det moderløse samfund – en naturvidenskabelig kulturkritik”, der udkom i 2013

Frede Hansen: Moderne afrikansk kunst og design.

90 sider, stort format, rigt ill., 198,- incl. moms og forsendelse.

 

På kunstrejse i Afrika

Denne bog om moderne afrikansk kunst er den første bog, der er skrevet på dansk om emnet. Bogen indeholder en teoretisk gennemgang af afrikansk billedkunst, især koncentreret om Uganda, Kenya Tanzania, Senegal og Nigeria. Men en lige så stor del af bogen omhandler portrætter af udvalgte kunstnere fra disse lande. Omtalerne er suppleret med et righoldigt billedmateriale af det bedste fra moderne afrikansk kunst. Bogen er ikke et videnskabeligt værk, men forfatterens møde med Afrikas kunst, og den bærer præg af forfatterens personlige engagement. 

Læseren får ikke kun et indblik i afrikansk kunst, men i kulturen i Afrika, som den har udviklet sig siden kolonialismens ophør.

 Man kan nyde bogens billeder uden at læse den, men det største udbytte får man naturligvis ved at læse teksterne og sammenholde dem med de afbildede kunstværker. 

 

 

 

Frede Hansen startede i 2004 med at arrangere afrikanske kunstudstillinger i Danmark. Det udviklede sig siden, så forfatteren i dag driver galleriet Glocal Art ved Dronninglund i Nordjylland. Der er startet en forening, Afro-Art.dk, der har til formål at promovere afrikansk kunst i Danmark. Ligeledes er det formålet at styrke de kulturelle bånd mellem Afrika og Danmark samt skabe forbindelse mellem danske og afrikanske kunstnere.

 Gennem utallige besøg i Afrika og kontakter til afrikanske kunstnere har forfatteren fået et personligt forhold til afrikansk kunst, og bogen er først og fremmest drevet af dette personlige engagement.

 

 

 

 

Hansen er en engageret formidler, som henvender sig til  et bredt publikum af kulturelt og globalt interesserede, og bogen er professionel i udstyr og illustrationer.

                                                                                                                                                                                           bibliotekernes lektørudtalelser


”Bogen har succes med at vise, at den afrikanske kunstscene er mere end storvildt udskåret i træ og romantiske beobabtræer i solnedgang.

 Pædagogisk opbygning, der gør det muligt for den læser, der ikke ved noget om afrikansk kunst, selv at kunne afkode og forstå den kunst, man kan møde i den vestlige og østlige del af det afrikanske kontinent.”

 

                                                                Mona Munck-Lindblom, Globalt.dk