Marianne Skjold: Circus Bravo.   
76 sider, stort format, indlagt CD, kr. 148,- incl. moms


 


Med Circus Bravo på sommertourné

15 fortællinger for børn 5-12 år

I Sømosen, det pragtfulde naturområde i Dronninglund Storskov og Jyske Ås, tager fortællingen om ”Circus Bravo” sin begyndelse.

I virkelighedens verden stammer flere kendte cirkusfamilier herfra: Benneweis, Enoch, Mundeling helt tilbage fra 1800 tallets begyndelse.

Fortællingen om ”Circus Bravo” fører børnene ind i en verden, de selv kender. Selv om pengene er små, men hjertet stort, får man muligheder for at skabe eventyr – også uden de store verdensgenier!

Med ”Circus Bravo”’s sommertourné kommer vi geografisk rundt i Nordjylland, til Aalborg, Nibe m.m. – Ja, her begynder vi….

God fornøjelse!

Velegnet til oplæsning hjemme og i skolen til undervisningsbrug i læsetræning

 

 
Marianne Skjold, f. 1936

Læreruddannet, døvelærer-uddannet, 4-årigt ophold i Lapland, Sverige, hvor hun etablerede børnehave. Øvelsesskolelærer ved Aalborg Seminariums Børneskole.

 I sit mangeårige arbejde med børn, små som store, har Marianne Skjold altid brugt fortællingen i sin undervisning. Selv om virkeligheden ofte overgår fantasien, kan fantasien ikke undværes, når man skal lytte og lære noget.

Circus Bravo er Marianne Skjolds første udgivelse. Det er en cirkus-fortælling med CD for børn 5-12 år. Bogen er rigt illustreret af Mitte Skold.

 

 Birthe Juul: Ole Albertsen, 5 år
37 sider, kr. 68,- incl. moms


 


En børnebog om drengen Ole

Ole er bogens lille hovedperson. Han er enebarn og er en kvik og begavet dreng, der er knyttet til sit hjem og forældre, specielt faderen.

Men han er også selvstændig og har trang til at fundere over sin egen fremtid. Han vil være noget spændende og udfordrende – hvordan harmonerer det med de trygge rammer hjemme?

Hvordan vil far og mor forstå hans drømme? Som enebarn føler han sig også lidt uundværlig hjemme hos sine forældre.

 

 
Birthe Juul er født i 1930.

Efter en række år som hjemmegående familiemor til tre børn, tog hun uddannelse i sprog. Hun underviste i engelsk på aftenskole, senere dansk, og dansk for udlændinge. I 1990 gik hun på efterløn og fik mere tid til at skrive.

Hun har tidligere skrevet og udgivet både noveller og digte. I dag er hun også bedstemor til fem børnebørn og oldemor. ”Ole Albertsen, 5 år” er hendes første børnebog.

 

 Krista Louise Jørgensen: Bedstemor får sin vilje.   
72 sider, kr. 128,- incl. moms og forsendelse


 


En hyggelig oplæsningsbog

"Bedstemor får sin vilje" er en glad og kærlig bog. Især beregnet for børn og bedsteforældre. Fin til oplæsning. Bogens bedsteforældre bor på Bakkegården, en firtidsgård, hvor der fødes kalve og hundehvalpe. Her er katte og flagermus. Børnebørn kommer på besøg og oplever livet på landet - også når der sælges juletræer og fortælles historier. Bogen slutter med salget af gården, fordi bedsteforældrene er blevet for gamle. En helsides farveillustration af Gurli Henneberg indleder hvert af de 9 kapitler. 

"Bogen giver et fint billede af livet på en lille gård af i dag, og er samtidigt en god højtlæsningsbog."

                                                                                           Bibliotekernes lektøranmeldelser

 

 
Krista Louise Jørgensen

Forfatteren, f. 1928, er 3 års uddannet barneplejerske. Hun er mor til tre voksne børn og bedstemor til syv børnebørn. Debutterede som forfatter i 1982 med digtsamlingen "Et barn til låns". Senere er udgivet bl.a. flere digtsamlinger og romaner. I 2001 kom børnebogen "Bedstefars Gård". Senere udgivelse er en digtcyklus m de to første år for et barn født med læbe-ganespalter.

 Hans Jensen: Drømmeskibet.   
44 sider, kr. 98,- incl. moms og forsendelse


 


En historisk fortælling, når den er bedst

”Drømmeskibet” fortæller om drengen Thomas, der oplever besættelsestiden i en by i Sønderjylland. Han er søn af en ugift mor, men savner at have en far, ligesom kammeraterne har det. Thomas og hans mor kommer begge til at tage stilling til de tyske besættelsestropper og nazismen og det at være dansk eller tysk. I slutningen af krigen kommer der en foreløbig løsning på mange problemer for dem begge. – Men hvad med fremtiden?

 ”Drømmeskibet” er en historisk fortælling, når den er bedst, for store børn og opefter.
 

"En troværdig, godt fortalt lille bog ... Den er velegnet til højtlæsning for børn fra cirka 9 år, og kan selv læses fra 10-11 år."

                                                                                                                         Bibliotekernes lektøranmeldelser

 

Forfatteren kender sin historie

Hans Jensen er født i 1929 i Sønderjylland. Han er seminarieuddannet lærer og har virket som lærer inden for folkeskolen i næsten 40 år. Hans Jensen har skrevet flere bøger samt undervisnings-materiale til kommunen.

 Historien om besættelsen bliver nærværende i denne bog for store børn. En menneskevarm beretning om Thomas og hans mor og længslen efter en far udspiller sig mellem spændingerne i det dansk-tyske grænseland.

Forfatteren kender til både tiden, stedet og emnet for historien. Han, der er født i 1929, er uddannet på Haderslev Statsseminarium med eksamen i 1954. Han har været lærer i Fåborg, Haderslev og Odense i næsten 40 år, hvor han har undervist i historie, kristendom, dansk, samfundsfag m.m.

Han har skrevet flere bøger: ”Hvilken kurs, Mikkel?”, ”Natravnens vinge”, ”Solvejen”. Desuden en del noveller samt undervisnings-materialer til Odense kommune.

 


 Lise Andersen: Måske en ven?
54 sider, kr. 79,- incl. moms og forsendelse


 


Ahmed og Tom - to kulturer mødes

Vi følger to drenge, Ahmed og Tom, der går på samme skole.

Tom går i 3. klasse. Han stammer, bliver drillet, er alene i frikvartererne. Han lever meget i en fantasiverden, hvor han er helten. Ofte besøger han sin farmor, som forstår ham bedre end både hans mor og far gør.

Ahmed går i 4. klasse. Han bliver mobbet af nogle drenge fra 7. klasse. Tom ser til på afstand, beundrer Ahmeds mod og forestiller sig, at han måske kunne blive ven med Ahmed. Selv om hans far ikke kan lide fremmede.

En dag finder Tom Ahmed liggende helt gennemtævet og forslået på fodboldbanen.

"Der kommer ikke en lyd fra bylten. Hvorfor er her ikke nogen? Hvad skal han gøre? For en gang skyld ville han ønske, at far var her. Han ville vide, hvad man gør.

Han ser sig hjælpeløst omkring. Er de de to eneste mennesker på jorden? Han bøjer sig ned over Ahmed og leder i lommerne efter noget, der kan bruges til at vaske blod af hans ansigt."

 
"Flot roman om at være fremmed."

Stiftstidende


"Det er en rigtig god bog om følsomme emner: nydanskere, racisme, kulturforskelle, mobning og vold. Sproget, holdt i nutid, er rigtig godt, usentimentalt, men samtidig varmt. Bogen kan nok først læses fra 4.-5. klasse, og de får en rigtig god oplevelse og god mulighed for identifikation og samtale."

Bibliotekernes lektøranmeldelser

 
Lise Andersen

Lise Andersen har været sundhedsplejerske i mange år. Hun har arbejdet i Tredje Verdens lande flere gange, bl.a. i flygtningelejr, og harværet et år som sundhedsplejerske i Yemen.

Udover sit arbejde skriver hun. Hun er optaget af problemerne i forbindelse med integrering af ny-danskerne i vores samfund, og det er grundlaget for denne børnebog, der er særlig velegnet for børn i alderen 10-15 år.

Det er hendes håb, at den kan være med til at bygge bro mellem de forskellige kulturer.

Lise Andersen har tidligere fået udgivet:
- Over snegrænsen & Solpletter, digtsamlinger, 1991
- Fatima, børnebog, 1997
- Spørg sundhedsplejersken, fagbog for forældre, 1999
- Små eksplosioner, digtsamling, 2000
- F for Fatima, børnebog, 2001